Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi

Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi

3.2 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g bobu, świeżego
    1000 g bobu, mrożonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
    3 gałązki tymianku, świeżego
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 35 - 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji (ok. 40 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 324 kcal / 1355.8 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 47.9 g
Błonnik 19.7 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 941 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...