
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g bobu, świeżego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
35 - 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji (ok. 40 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
324 kcal /
1355.8 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
47.9 g
Błonnik
19.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
941 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z kurek
40 min