Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
TM6 TM5

Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi

3.1 (18 ocen)

Składniki

  • 1000 g bobu, świeżego
    lub 1000 g bobu, mrożonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
    lub 3 gałązki tymianku, świeżego
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 35 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji (ok. 40 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1355.8 kJ / 324 kcal
Białko
20.2 g
Węglowodany
47.9 g
Tłuszcz
11.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
19.7 g
Sód
941 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy