Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g bobu, mrożonego1000 g bobu, świeżego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
3 gałązki tymianku, świeżego2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
35 - 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji (ok. 40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
941 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1355.8 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
19.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Barszcz z serem feta
40 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min