
Urządzenia i Akcesoria
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
zielonej soczewicy, suszonej250 g
-
wody1000 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
tymianku, świeżego tylko liście3 - 4 gałązki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM (patrz wariant)1 łyżeczka
-
przepiórczych jajek8
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
484 kcal /
2025.1 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
25.6 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
512.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska