Ziołowa frittata z ricottą
TM5 TM6

Ziołowa frittata z ricottą

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 10 g mieszanych ziół, świeżych, np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
  • 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 6 jajek
  • 250 g sera ricotta
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 1 plaster cytryny

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
483 kJ / 115 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
1.6 g
Tłuszcz
8.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie