Ziołowa frittata z ricottą

Ziołowa frittata z ricottą

3.6 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • mieszanych ziół, świeżych np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
    10 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • jajek
    6
  • sera ricotta
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • cytryny
    1 plaster

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 131.6 kcal / 550.5 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...