
Urządzenia i Akcesoria
Ziołowa frittata z ricottą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście10 g
-
zielonej papryki pokrojonej na kawałki100 g
-
jajek6
-
sera ricotta250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
cytryny1 plaster
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
131.6 kcal /
550.5 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
454.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska