Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą

Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą

3.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • komosy ryżowej (quinoa) czerwonej
    50 g
  • wody
    1700 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • buraka liściowego (boćwiny), tylko liści, świeżych pokrojonych na 3 części
    300 g
  • ryżu białego, długoziarnistego
    40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    1 - 2 łyżeczki
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej (ok. 200 g)
    8 łyżek
  • jogurtu naturalnego
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 205.5 kcal / 860 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...