
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa) czerwonej50 g
-
wody1700 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
buraka liściowego (boćwiny), tylko liści, świeżych pokrojonych na 3 części300 g
-
ryżu białego, długoziarnistego40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 - 2 łyżeczki
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej (ok. 200 g)8 łyżek
-
jogurtu naturalnego4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
205.5 kcal /
860 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska