Pissaladière - francuska pizza
TM6 TM5

Pissaladière - francuska pizza

3.8 (27 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 40 g wody, letniej

Dodatki

  • 80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 700 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g oliwy z oliwek
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna, do oprószenia blachy
  • 2 łyżki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • 1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
  • filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
587.8 kJ / 140.5 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
16.6 g
Tłuszcz
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
1.4 g
Sód
213.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy