Urządzenia i Akcesoria
Pissaladière - francuska pizza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 jajko
-
40 g wody letniej
Dodatki
-
80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
700 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
50 g oliwy z oliwek
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
mąka pszenna do oprószenia blachy
-
2 łyżki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
213.6 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
587.8 kJ /
140.5 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gremolata z parmezanem
5 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Gnocchi buraczane
30 min