Azjatyckie spring rolls

Azjatyckie spring rolls

3.7 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oliwy z oliwek
    5 g
  • pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
    50 g
  • grzybów shiitake, suszonych uprzednio namoczonych, odsączonych, pokrojonych w paski
    20 g
  • grzybów mun, suszonych pokrojonych w paski
    20 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
    35 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w paski
    40 g
  • sosu sojowego
    4 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • oleju sezamowego
    2 łyżeczki
  • wody plus dodatkowa do namaczania papieru ryżowego
    500 g
  • płatów papieru ryżowego (Ø 15 cm)
    10
  • liści szpinaku, świeżych pokrojonych w 3 cm paski
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 42 kcal / 178 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 3.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...