
Urządzenia i Akcesoria
Azjatyckie spring rolls
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy50 g
-
grzybów shiitake, suszonych uprzednio namoczonych, odsączonych, pokrojonych w paski20 g
-
grzybów mun, suszonych pokrojonych w paski20 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)35 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w paski40 g
-
sosu sojowego4 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
oleju sezamowego2 łyżeczki
-
wody plus dodatkowa do namaczania papieru ryżowego500 g
-
płatów papieru ryżowego (Ø 15 cm)10
-
liści szpinaku, świeżych pokrojonych w 3 cm paski100 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
42 kcal /
178 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
3.2 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Ciasto wonton
50 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Pierożki shaomai
2 godz.
Zupa miso
45 min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Pad thai
45 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min