
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
300 g różyczek kalafiora
-
300 g kalafiora podzielonego na różyczki
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g migdałów, blanszowanych
-
1 ząbek czosnku
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168 kcal /
703 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z serem
5 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min