
Urządzenia i Akcesoria
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Terriny brokułowe
-
wody500 g
-
różyczek brokułu400 g
-
masło do natłuszczenia
-
jajka4
-
śmietany 30% tłuszczu150 g
-
soli morskiej1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Zupa kukurydziana z kurczakiem
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki140 g
-
masła, niesolonego pokrojonego na kawałki60 g
-
kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy285 - 320 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki350 - 400 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM2 łyżeczki
-
zielona papryczka chili, świeża (np. jalapeño), bez gniazd nasiennych, pokrojona w cienkie paski1
-
śmietany200 - 300 g
-
soli morskiej½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki, słodkiej mielonej½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367 kcal /
1537 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
3 g