
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 10 g białego wina, wytrawnego
- 30 g orzeszków piniowych
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki estragonu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 246.1 kJ / 58.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 119.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Tatar z fasoli
5 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 Min