![Kawior z pieczarek Kawior z pieczarek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB90AD8B-FC16-4F97-B78C-3213E8626E17/Derivates/C861C1B6-16B1-458A-B147-51ADD77417BA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 10 g białego wina, wytrawnego
- 30 g orzeszków piniowych
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki estragonu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 246.1 kJ / 58.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 119.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielona terrina z kozim serem
4h 40 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25klst 15 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15h
Dip z karczochów i tofu
5min
Pasztet pieczarkowy
2 Std. 50 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 Min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 Std. 10 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Tatar z fasoli
5min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Pasta z makreli wędzonej
20min