Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 10 g białego wina, wytrawnego
- 30 g orzeszków piniowych
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki estragonu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 246.1 kJ / 58.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 119.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10min
Tatar z fasoli
5 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Hummus z buraka
1h
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Kawior z bakłażana
50min
Sos gribiche
20 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasztet pieczarkowy
2 Std. 50 Min
Pasta z bakłażana
55min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30min