Urządzenia i Akcesoria
Kawior z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
10 g białego wina, wytrawnego
-
30 g orzeszków piniowych
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki estragonu, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
119.3 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
246.1 kJ /
58.8 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta wegetariańska
10 min
Hummus z bobu
1 godz.
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Dip serowy
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min