Urządzenia i Akcesoria
Krążki cukinii nadziewane masą serową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
2 cukinie (350-400 g każda)
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki120 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
80 g bułki tartej
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
713.8 kJ /
170.6 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min