
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cukinie (350-400 g każda)
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120
g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
lub 120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki - 1 jajko
- 80 g bułki tartej
- 10 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 713.8 kJ / 170.6 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflety kalafiorowe
55min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Cukinie z miętą
30 min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40min
Cukinia faszerowana
1u. 40min
Pomidory z nadzieniem z dorsza
1h 25min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 Std. 20 Min
Masło kurkowe
1h 5min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min