Kuskus z warzywami
TM6 TM5

Kuskus z warzywami

3.2 (58 ocen)

Składniki

  • 850 g wody, gorącej
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g kaszy kuskus
  • 250 g bakłażana, pokrojonego na kawałki
  • 400 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta szafranu, mielonego lub w pręcikach
  • 1 laska cynamonu, przełamana na pół
  • 250 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2009.8 kJ / 480.4 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
90.4 g
Tłuszcz
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
14.9 g
Sód
842.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy