
Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
bakłażana pokrojonego na kawałki250 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki10 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
szafranu, mielonego lub w pręcikach1 szczypta
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kaszy kuskus300 g
-
wrzącej wody gorącej500 g
-
koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
zielonego groszku, mrożonego (opcjonalnie)100 g
-
soli1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy280 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
234.1 kcal /
979.2 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
385.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska