Kuskus z warzywami

Kuskus z warzywami

3.3 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • bakłażana pokrojonego na kawałki
    250 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    400 g
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    10 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • szafranu, mielonego lub w pręcikach
    1 szczypta
    ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kaszy kuskus
    300 g
  • wrzącej wody gorącej
    500 g
  • koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • zielonego groszku, mrożonego (opcjonalnie)
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • białej ciecierzycy, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
    280 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 234.1 kcal / 979.2 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 385.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...