Zupa selerowa aksamitna

Zupa selerowa aksamitna

3.9 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 800 g wody
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172.4 kcal / 721.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 724.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...