
Urządzenia i Akcesoria
Zupa selerowa aksamitna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g masła
-
30 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
800 g wody
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 jajko
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
172.4 kcal /
721.2 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
724.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska