Zupa selerowa aksamitna

Zupa selerowa aksamitna

3.9 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    400 g
  • masła
    20 g
  • mąki kukurydzianej
    30 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • wody
    800 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • jajko
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172.4 kcal / 721.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 724.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...