
Urządzenia i Akcesoria
Zupa selerowa aksamitna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki400 g
-
masła20 g
-
mąki kukurydzianej30 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
wody800 g
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
172.4 kcal /
721.2 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
724.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska