Zupa selerowa aksamitna
TM6 TM5

Zupa selerowa aksamitna

3.9 (80 ocen)

Składniki

  • 400 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 800 g wody
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 jajko

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
721.2 kJ / 172.4 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
2.5 g
Sód
724.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy