
Urządzenia i Akcesoria
Przystawka z melona i krewetek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek40 g
-
krewetek, surowych, dużych obranych, świeżych lub rozmrożonych300 - 350 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
melon średniej wielkości1
-
mieszanka młodych sałat (ok. 160-200 g), umytych i osuszonych
-
roszponka (ok. 50 g), umyta i osuszona
-
mozzarella mini (ok. 200 g)
Sos
-
oliwy z oliwek20 g
-
soku z cytryny10 - 15 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
238.8 kcal /
999.2 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
13.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
883.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska