Urządzenia i Akcesoria
Przystawka z melona i krewetek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
300 - 350 g krewetek, surowych, dużych obranych, świeżych lub rozmrożonych
-
½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 melon średniej wielkości
-
mieszanka młodych sałat (ok. 160-200 g), umytych i osuszonych
-
roszponka (ok. 50 g), umyta i osuszona
-
mozzarella mini (ok. 200 g)
Sos
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g soku z cytryny
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
883.4 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
999.2 kJ /
238.8 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min.
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min.
Parmezanowe koszyczki
40 min.
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Peruwiańskie ceviche
1h 15 min.
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min.
Koktajl z krewetek
45 min.
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30 min.
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1h 45 min.
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min.