Przystawka z melona i krewetek
TM6 TM5

Przystawka z melona i krewetek

4.3 (18 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 - 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych, świeżych lub rozmrożonych
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 1 melon, średniej wielkości
  • mieszanka młodych sałat (ok. 160-200 g), umytych i osuszonych
  • roszponka (ok. 50 g), umyta i osuszona
  • mozzarella mini (ok. 200 g)

Sos

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 - 15 g soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
999.2 kJ / 238.8 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
13.6 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
1.3 g
Sód
883.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy