Przystawka z melona i krewetek

Przystawka z melona i krewetek

4.3 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 - 350 g krewetek, surowych, dużych obranych, świeżych lub rozmrożonych
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 1 melon średniej wielkości
  • mieszanka młodych sałat (ok. 160-200 g), umytych i osuszonych
  • roszponka (ok. 50 g), umyta i osuszona
  • mozzarella mini (ok. 200 g)
Sos
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 - 15 g soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 238.8 kcal / 999.2 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 883.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...