Urządzenia i Akcesoria
Kulki z cukinią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Kulki
-
2 ząbki czosnku
-
10 liści mięty, świeżych
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
3 gałązki koperku, świeżego drobno pokrojonego
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych z zalewy
-
150 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g mąki pszennej
-
20 - 40 g płatków owsianych
-
60 - 80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtoczenia kulek
-
olej do smażenia kulek
-
jogurt naturalny do podania kulek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
775.3 kJ /
185.3 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min