Kulki z cukinią i serem feta

Kulki z cukinią i serem feta

4.1 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

Kulki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 3 gałązki koperku, świeżego drobno pokrojonego
  • 250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 50 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych z zalewy
  • 150 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • 20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
  • 1 jajko
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g mąki pszennej
  • 20 - 40 g płatków owsianych
  • 60 - 80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtoczenia kulek
  • olej do smażenia kulek
  • jogurt naturalny do podania kulek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 378 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 775.3 kJ / 185.3 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...