Urządzenia i Akcesoria
Kulki z cukinią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Kulki
-
2 ząbki czosnku
-
10 liści mięty, świeżych
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
3 gałązki koperku, świeżego drobno pokrojonego
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych z zalewy
-
150 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g mąki pszennej
-
20 - 40 g płatków owsianych
-
60 - 80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtoczenia kulek
-
olej do smażenia kulek
-
jogurt naturalny do podania kulek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
775.3 kJ /
185.3 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Kotleciki z chleba
45 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min