Urządzenia i Akcesoria
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 ząbek czosnku
-
7 gałązki kolendry, świeżej
-
3 - 4 łyżeczki soli
-
200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
550 - 600 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej550 - 600 g ziaren kukurydzy, świeżych
-
18 tortilli kukurydzianych małych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1348 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
58 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Frittata z cukinią
55 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min