
Urządzenia i Akcesoria
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wariant)500 g
-
cebuli przekrojonej na pół220 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)15 g
-
ząbek czosnku2
-
kolendry, świeżej7 gałązki
-
soli3 - 4 łyżeczki
-
pomidorów pokrojonych na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziaren kukurydzy, świeżych550 - 600 g
-
tortilli kukurydzianych małych18
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321 kcal /
1348 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
58 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska