
Urządzenia i Akcesoria
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wariant)500 g
-
cebuli przekrojonej na pół220 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)15 g
-
ząbek czosnku2
-
kolendry, świeżej7 gałązki
-
soli3 - 4 łyżeczki
-
pomidorów pokrojonych na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziaren kukurydzy, świeżych550 - 600 g
-
tortilli kukurydzianych małych18
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321 kcal /
1348 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
58 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 Std.
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
30 Min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 Min
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Tacos z krewetkami i ananasem
50 Min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 Std. 50 Min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 Min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 Min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 Std. 10 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Chakalaka
45 Min