![Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73db64af-93bf-4aaa-97a7-bcbfd46bdb35/Derivates/7668c82d-47f0-4698-8411-38b8314d66ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonych pomidorów, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 220 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 2 ząbek czosnku
- 7 gałązki kolendry, świeżej
- 3 - 4 łyżeczki soli
- 200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
-
550 - 600
g ziaren kukurydzy, świeżych
lub 550 - 600 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej - 18 tortilli kukurydzianych, małych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1h
Sos BBQ
25 Min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 Min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 Min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1h
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 Min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2h 10 min