Urządzenia i Akcesoria
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Kotlety
-
400 g filetów z dorsza pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
-
pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
-
800 g wody
-
400 g zielonego groszku, mrożonego
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g skórki z cytryny
-
90 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
15 g masła
-
20 g mleka
-
15 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
bułka tarta do obtoczenia krokietów
-
2 jajka roztrzepane
Mus z groszku
-
15 g liści mięty, świeżych
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g mleka
-
30 g masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
552.5 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
1313.7 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1h 40min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1h
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Tajskie kotlety rybne
30min
Kaszubskie kotlety rybne
35min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55min