
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Kotlety
-
filetów z dorsza pokrojonych na kawałki400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
-
wody800 g
-
zielonego groszku, mrożonego400 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
skórki z cytryny10 g
-
cebuli dymki pokrojonej na kawałki90 g
-
masła15 g
-
mleka20 g
-
mąki pszennej15 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby½ łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
bułka tarta do obtoczenia krokietów
-
jajka roztrzepane2
Mus z groszku
-
liści mięty, świeżych15 g
-
soli4 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
mleka60 g
-
masła30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1313.7 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
552.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska