Kotlety rybne z musem z groszku i mięty

Kotlety rybne z musem z groszku i mięty

3.7 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Kotlety
  • filetów z dorsza pokrojonych na kawałki
    400 g
  • soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
  • wody
    800 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    400 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • skórki z cytryny
    10 g
  • cebuli dymki pokrojonej na kawałki
    90 g
  • masła
    15 g
  • mleka
    20 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • bułka tarta do obtoczenia krokietów
  • jajka roztrzepane
    2
Mus z groszku
  • liści mięty, świeżych
    15 g
  • soli
    4 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • mleka
    60 g
  • masła
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 314 kcal / 1313.7 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 552.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...