
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety
- 400 g filetów z dorsza pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
- 800 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g skórki z cytryny
- 90 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- bułka tarta do obtoczenia krokietów
- 2 jajka roztrzepane
Mus z groszku
- 15 g liści mięty, świeżych
- 4 szczypty soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g mleka
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 314 kcal / 1313.7 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Sód
- 552.5 mg