
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
wody330 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki230 g
Farsz
-
jajka3
-
śmietany, 18% tłuszczu180 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki100 g
-
tymianku, świeżego3 - 4 łyżki
-
twarogu koziego, miękkiego, podzielonegona kawałki80 g
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
354 kcal /
1482 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska