Tarta z szynką i fasolką szparagową

Tarta z szynką i fasolką szparagową

4.2 70 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • wody
    330 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
    230 g
    230 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2 cm kawałki
Farsz
  • jajka
    3
  • śmietany, 18% tłuszczu
    180 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
    100 g
    100 g szynki, wędzonej, lub drobiowej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • tymianku, świeżego
    3 - 4 łyżki
  • twarogu koziego, miękkiego, podzielonegona kawałki
    80 g
    80 g sera ricotta, lub twarogu, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 354 kcal / 1482 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...