
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z grzybami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
borowików, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki250 g
-
ryżu do risotto np. arborio350 g
-
białego wina wytrawnego100 g
-
wody gorącej900 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
540 kcal /
2259 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1185 mg