Risotto z grzybami
TM5 TM6

Risotto z grzybami

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 50 g borowików, suszonych, namoczonych w wodzie (min. 30 minut) i odsączonych
  • 350 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 900 g wody, gorącej
  • 1 łyżka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki, ostrej
  • 20 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2057 kJ / 491 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
73.2 g
Tłuszcz
16.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie