
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z grzybami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
250 g borowików, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki
-
350 g ryżu do risotto np. arborio
-
100 g białego wina wytrawnego
-
900 g wody gorącej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
20 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
540 kcal /
2259 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1185 mg