![Zupa z papryki i parmezanu Zupa z papryki i parmezanu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/805358F2-941F-49B2-8CA8-E89C64FAAE00/Derivates/DD979E74-E446-42F6-9593-E50B61FB09FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 150 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- ½ - 1 łyżeczka soli ziołowej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g