Zupa z papryki i parmezanu
TM5 TM6

Zupa z papryki i parmezanu

4.4 (1.6K ocen)

Składniki

  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 150 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli ziołowej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1047 kJ / 250 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
20.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy