
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z papryki i parmezanu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej30 g
-
żółtej papryki pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki150 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli ziołowej½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250 kcal /
1047 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska