Zupa z papryki i parmezanu

Zupa z papryki i parmezanu

4.4 1.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła
    30 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • żółtej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soli ziołowej
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...