Dorada a la plancha con crema de guisantes y tapenade (HESTAN CUE)

Dorada a la plancha con crema de guisantes y tapenade (HESTAN CUE)

3.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Tapenade
  • de aceite de oliva
    80 g
  • de filetes de anchoa en aceite
    50 g
  • diente de ajo
    1
  • de aceitunas negras sin hueso
    200 g
  • de alcaparras
    100 g
  • de tomillo seco
    1 cucharadita
  • de zumo de limón
    30 g
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
Crema de guisantes
  • de cebolla
    20 g
  • de patata
    120 g
  • de caldo de verduras
    250 g
  • de guisantes (frescos o congelados)
    250 g
Doradas
  • de aceite de oliva virgen extra
    4 cucharadas
  • de dorada (de aprox. 150 g c/u)
    4 filetes
  • sal en escamas para espolvorear

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 721 kcal / 3014 kJ
Białko 49.9 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 3937.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...