Lenguado al vapor con salsa de naranja a las finas hierbas

Lenguado al vapor con salsa de naranja a las finas hierbas

3.4 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 1 lenguado entero limpio grande (sin piel y sin cabeza)
  • 4 pellizcos de sal
  • 4 pellizcos de pimienta molida
  • 5 pellizcos de hierbas secas variadas (cebollino, estragón, perejil y perifollo)
  • ½ naranja con piel en rodajas
  • 2 huevos
  • 1 ½ naranja pelada (sin nada de parte blanca ni pepitas)
  • 2 chalotas
  • 100 g de vino de Jerez seco
  • ½ pastilla de caldo de pescado
  • 65 g de mantequilla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 27.36 g
Kalorie 1226 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 18.55 g
Błonnik 0.69 g
Węglowodany 4.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...