Curry de crevettes aux poireaux et carottes

Curry de crevettes aux poireaux et carottes

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    350 g
  • de carottes coupées en tronçons
    400 g
  • d'oignons coupés en deux
    140 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de gingembre frais
    10 g
  • de curry en poudre
    2 c. à soupe
  • de curcuma frais
    10 g
    1 c. à soupe de curcuma en poudre
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de crème de coco
    200 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à café
  • de sauce de soja
    10 g
  • de crevettes cuites, décortiquées (700 g non décortiquées env.)
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308.5 kcal / 1290.2 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...