![Risotto au poireau et au gorgonzola Risotto au poireau et au gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE14782F-D7E7-4F76-BB60-83ED600E627A/Derivates/5bd4bb2a-c190-4c42-a4f0-73f21562b065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile d'olive
-
1
cube de bouillon de poulet
lub 1 cube de bouillon de légumes - 150 g de poireau, blanc et vert clair, fendu en croix puis en tronçons de 3 cm
- 200 g de riz spécial risotto
- 500 g d'eau
- 60 g de gorgonzola au mascarpone
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto au potimarron
1 godz.
Risotto au chou-fleur
45 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto au vin rouge
45 min
Risotto aux asperges
35min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto au potiron
35min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min