Parmentier de patate douce au saumon et poireau

Parmentier de patate douce au saumon et poireau

4.6 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de blancs de poireau coupés en petits morceaux
  • 600 g d'eau
  • 500 g de patates douces détaillées en cubes (3 cm)
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 60 g de crème fraîche épaisse
  • 1 c. à café de moutarde
  • 400 g de pavés de saumon frais (4 pavés), détaillés en cubes (2 cm)
  • 50 g de gruyère râpé
  • 2 c. à soupe de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 423.8 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 1581 kJ / 378.5 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...