Ratatouille aux lentilles

Ratatouille aux lentilles

4.4 569 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de poivron rouge coupé en lamelles
    150 g
  • de courgette détaillée en dés (1 cm)
    100 g
  • de tomates détaillées en cubes
    400 g
  • d'eau
    250 g
  • de lentilles vertes sèches
    200 g
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier
    1
  • d'aubergine détaillée en dés (1 cm)
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 190.2 kcal / 796 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...