
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g de poivron rouge coupé en lamelles
- 100 g de courgette détaillée en dés (1 cm)
- 400 g de tomates détaillées en cubes
- 250 g d'eau
- 200 g de lentilles vertes sèches
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 150 g d'aubergine détaillée en dés (1 cm)
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 190.2 kcal / 796 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Błonnik
- 8.5 g