Ratatouille aux lentilles

Ratatouille aux lentilles

4.4 598 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g de poivron rouge coupé en lamelles
  • 100 g de courgette détaillée en dés (1 cm)
  • 400 g de tomates détaillées en cubes
  • 250 g d'eau
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 150 g d'aubergine détaillée en dés (1 cm)
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.3 g
Kalorie 796 kJ / 190.2 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 8.5 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...