Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garnish
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 fresh green chilli, thinly sliced
Curry
- 60 g onions, quartered
- 60 g tomatoes, fresh, quartered
- 60 g vegetable oil
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp chilli powder
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 20 g ground almonds
- 150 g coconut milk
- 150 g single cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g salted butter
- 100 g cod fillet, skinless, boneless, sliced (2 cm)
- 100 g raw squid rings
- 12 raw prawns, peeled, large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Prawn Saganaki
35min
Prawn Xacuti
1 Std. 20 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 Min
Pork Vindaloo
4h
Seafood Korma
40min
Monkfish and prawn soup
1 Std.
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min