Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garnish
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 fresh green chilli, thinly sliced
Curry
- 60 g onions, quartered
- 60 g tomatoes, fresh, quartered
- 60 g vegetable oil
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp chilli powder
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 20 g ground almonds
- 150 g coconut milk
- 150 g single cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g salted butter
- 100 g cod fillet, skinless, boneless, sliced (2 cm)
- 100 g raw squid rings
- 12 raw prawns, peeled, large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Seafood Korma
40 Min
Squid with Ginger and Soy
40 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50 min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 Min
Thai Mussels
25 min
Thai Steamed Trout Parcels
35 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min