Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g walnut halves
- 30 g cashew nuts
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 100 g red lentils, rinsed
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g onions, quartered
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 50 g sunflower seeds
- ½ tsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- 1 Tbsp linseeds, ground, mixed with 3 Tbsp water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 15 g Worcestershire sauce
- mixed salad leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1477 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Kale Meat(less) Balls
30min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min