Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dip
- 250 g Greek yoghurt
- 20 g lemon juice
- 10 g olive oil
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Cakes
- 100 g dried chickpeas
- 400 g sweet potatoes, cut in pieces
- 240 g tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g rolled oats
- 10 g soy sauce
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch dried chilli flakes
- 100 g fresh baby spinach
- 4 - 6 Tbsp coconut oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 366 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 Std. 20 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 Std. 40 Min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Orange and Coconut Squares
35 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Sweet Potato Crust Pizza
1 Std. 15 Min
Sugar Free Banana Bread
1 Std. 15 Min
Quinoa and Carrot Bites
30 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min