Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dip
- 250 g Greek yoghurt
- 20 g lemon juice
- 10 g olive oil
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Cakes
- 100 g dried chickpeas
- 400 g sweet potatoes, cut in pieces
- 240 g tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g rolled oats
- 10 g soy sauce
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch dried chilli flakes
- 100 g fresh baby spinach
- 4 - 6 Tbsp coconut oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 366 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 Min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Beetroot and Kale Pizza
2 Std.
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min