Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g water
- 35 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast, crumbled
- 150 g maize flour
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g strong wholemeal bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 50 g hazelnuts, cut in pieces
- 250 g cooked beetroot, cut in pieces
- 30 g olive oil, juice only (approx. 15 g)
- ½ lemon, juice only (approx. 15 g)
- 2 garlic cloves, or to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground cumin, or to taste
- 100 g kale, tough stalks removed then roughly chopped
- 100 g feta cheese, crumbled
- 200 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Aubergine and Almond Dip
20 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Mackerel and Lemon Trofie
30 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min
Carrot and Peanut Bake
55min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 Std. 15 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Grain Bread with Cashew Butter
55min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min