Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mixed dried mushrooms
- 250 g boiling water
- 50 g vegan hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 40 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 350 g mixed fresh mushrooms, sliced (e.g. Portobello, chestnut and shiitake)
-
50
g brandy
lub dry Marsala wine - 200 g freekeh
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g water
- 200 g almond milk (see tip)
- 12 fresh sage leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 307 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 321 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Veggie 'Burritos'
20min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 godz.
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.