Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage

Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage

4.1 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • mixed dried mushrooms
    30 g
  • boiling water
    250 g
  • vegan hard cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil plus 1 Tbsp
    40 g
  • mixed fresh mushrooms sliced (e.g. Portobello, chestnut and shiitake)
    350 g
  • brandy
    50 g
    dry Marsala wine
  • freekeh
    200 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • water
    200 g
  • almond milk (see tip)
    200 g
  • fresh sage leaves
    12

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 307 kcal / 1280 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 21 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 321 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...