Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mixed dried mushrooms
- 250 g boiling water
- 50 g vegan hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 40 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 350 g mixed fresh mushrooms, sliced (e.g. Portobello, chestnut and shiitake)
-
50
g brandy
lub dry Marsala wine - 200 g freekeh
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g water
- 200 g almond milk (see tip)
- 12 fresh sage leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 307 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 321 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2h 20min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min
Fennel Risotto
35 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min