Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 25 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g stale white bread, torn in pieces
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 3 garlic cloves
- 300 g carrots, cut in pieces
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
300
g pumpkin flesh, diced (3 cm)
lub 300 g butternut squash, diced (3 cm) - 300 g onions, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g sweet potatoes, diced (2 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
-
100
g Swiss chard, thick stalks removed, sliced (3 cm)
lub 100 g fresh spinach leaves
Béchamel Sauce
- 500 g whole milk
- 40 g butter, diced
- 40 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Vegetable Tart
1h 15 min
Root Vegetable Gratin
1h
Beetroot and Kale Pizza
2h
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 Std. 40 Min
Vegetable Oat Bake
1h 15 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Mushroom Parmentier
1h 10 min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h