Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 25 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g stale white bread, torn in pieces
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 3 garlic cloves
- 300 g carrots, cut in pieces
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
300
g pumpkin flesh, diced (3 cm)
lub 300 g butternut squash, diced (3 cm) - 300 g onions, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g sweet potatoes, diced (2 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
-
100
g Swiss chard, thick stalks removed, sliced (3 cm)
lub 100 g fresh spinach leaves
Béchamel Sauce
- 500 g whole milk
- 40 g butter, diced
- 40 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Kale Meat(less) Balls
30min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Chickpea Gratin
1h
Carrot and Peanut Bake
55min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min