Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Swiss chard, stalks removed
- 60 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 tsp caraway seeds
- 20 g tomato purée
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 40 g tamarind paste
- 350 g water
- 240 g tinned chickpeas (1 x 400 g tin, drained)
- 220 g tinned butter beans (1 x 400 g tin, drained)
- ½ Tbsp caster sugar
- 1 ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min