Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g tomatoes, halved
- 140 g cauliflower florets, cut in pieces
- 170 g red peppers, deseeded and quartered
-
15
g cooked beetroot, pickled
lub 120 g beetroot, raw - 2 Tbsp olive oil
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 tsp cider vinegar, if using raw beetroot (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 505 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Chick Pea Curry
35 min
Red bean chicken and sweet potato stew
45 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Colourful Tuna Rice Salad
40 min
Tofu stew
30 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 min