Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g tomatoes, halved
- 140 g cauliflower florets, cut in pieces
- 170 g red peppers, deseeded and quartered
-
15
g cooked beetroot, pickled
lub 120 g beetroot, raw - 2 Tbsp olive oil
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 tsp cider vinegar, if using raw beetroot (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 505 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Detoxifying Thai Soup
25min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Quinoa Broth
35 min
Paprika and Lime Brazil Nut Cream
4h 5min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min
Grapefruit and Ginger Green Zinger
5 Min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Rice Salad with Vegetables
45min