Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 15 g roasted, unsalted cashew nuts
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 50 g vegan cheese, grated (see tip)
- 35 g rolled oats
Steamed Vegetables
- 500 g water
- 350 g cauliflower florets
- 350 g broccoli florets
- 1 pinch fine sea salt
Béchamel
- 50 g extra virgin olive oil
- 70 g plain flour
- 500 g soya milk
- 100 g vegan cheese, grated
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 17.42 g
- Węglowodany
- 17.95 g
- Tłuszcz
- 22.19 g
- Błonnik
- 4.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Veggie Wellington
2 Std.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1 Std. 30 Min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Lentil loaf
1 godz. 55 min
Quinoa Broth
35 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min