
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kurczakiem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki350 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbki czosnku2
-
cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki300 g
-
masła30 g
-
ryżu do risotto (np. arborio)350 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
wody620 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki80 g
-
orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) uprażonych na suchej patelni, do dekoracji4 - 6 łyżek
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
775 kcal /
3244 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
35.7 g
Węglowodany
76.6 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min