Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
TM5 TM6

Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

3.7 (68 ocen)

Składniki

  • 40 - 50 g siemienia lnianego brązowego
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g batata, ugotowanego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 240 g kaszy jaglanej, ugotowanej (patrz wskazówka)
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • 50 - 70 g mąki gryczanej
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g ziaren słonecznika
  • oliwa z oliwek, do smażenia kotletów
  • bułka tarta, bezglutenowa, do obtoczenia kotletów

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1139.6 kJ / 272.2 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
40.4 g
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy