Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

3.7 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
10 sztuk

Składniki

  • siemienia lnianego brązowego
    40 - 50 g
  • kaszy jaglanej
    100 g
  • wody
    1000 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    400 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • mąki gryczanej (patrz wskazówka)
    50 - 70 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • curry, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziaren słonecznika
    50 g
  • bułka tarta bezglutenowa, do panierowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 211.5 kcal / 884.8 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 23.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 262.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...