
Urządzenia i Akcesoria
Placek z hummusem z cieciorki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
Hummus
-
ząbek czosnku1
-
białej ciecierzycy, z puszki opłukanej i odsączonej240 g
-
pasty tahini30 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
wody20 g
Placek
-
cebuli dymki pokrojonej na 3 cm kawałki35 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki130 g
-
mąki z ciecierzycy120 g
-
wody120 g
-
proszku do pieczenia¼ łyżeczki
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
-
awokado pokrojonego w 2 mm plastry, do dekoracji½
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół, do dekoracji10
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanych, do dekoracji5 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
728 kcal /
3044 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
39.4 g
Węglowodany
64.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska