Tofurnik z mango i limonką
TM6 TM5

Tofurnik z mango i limonką

3.7 ( 47 ocen )

Składniki

Spód

  • 150 g płatków owsianych, górskich
    lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 30 g cukru
    lub 30 g ksylitolu
  • 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
  • 40 g masła migdałowego, prażonego
    lub 40 g masła migdałowego, jasnego

Tofurnik

  • 2 limonki
  • 250 g mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
  • 10 g agaru
  • 400 g tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 80 - 100 g cukru
    lub 80 - 100 g ksylitolu
  • owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
341.7 kcal / 1430.6 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
38.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
9.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy