Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
-
150
g płatków owsianych, górskich
lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych -
30
g cukru
lub 30 g ksylitolu - 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40
g masła migdałowego, prażonego
lub 40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
- 2 limonki
- 250 g mleka kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 10 g agaru
- 400 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
80 - 100
g cukru
lub 80 - 100 g ksylitolu - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1430.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2h
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Wegański majonez
15 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Fasolotto z kalafiorem
13hod. 55min
Sernik z tofu (tofurnik)
4hod. 40min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 Std.