![Tofurnik z mango i limonką Tofurnik z mango i limonką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1989EC51-52D0-4210-B680-309EF3B50B11/Derivates/c6693375-d508-4b67-9719-448f5006f39a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
-
150
g płatków owsianych, górskich
lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych -
30
g cukru
lub 30 g ksylitolu - 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40
g masła migdałowego, prażonego
lub 40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
- 2 limonki
- 250 g mleka kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 10 g agaru
- 400 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
80 - 100
g cukru
lub 80 - 100 g ksylitolu - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1430.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1h
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6h 55min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1h
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegański majonez
15min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Pasta bezjajeczna
5 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min