Tofurnik z mango i limonką
TM6 TM5

Tofurnik z mango i limonką

3.8 (45 ocen)

Składniki

Spód

  • 150 g płatków owsianych, górskich
    lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 30 g cukru
    lub 30 g ksylitolu
  • 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
  • 40 g masła migdałowego, prażonego
    lub 40 g masła migdałowego, jasnego

Tofurnik

  • 2 limonki
  • 250 g mleka kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 10 g agaru
  • 400 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 80 - 100 g cukru
    lub 80 - 100 g ksylitolu
  • owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1430.6 kJ / 341.7 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
38.4 g
Tłuszcz
17.8 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Błonnik
2.9 g
Sód
9.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy