
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
-
150
g płatków owsianych, górskich
lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych -
30
g cukru
lub 30 g ksylitolu - 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40
g masła migdałowego, prażonego
lub 40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
- 2 limonki
- 250 g mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
- 10 g agaru
- 400 g tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
- 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 - 100
g cukru
lub 80 - 100 g ksylitolu - owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 341.7 kcal / 1430.6 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 godz. 35 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min