Tofurnik z mango i limonką

Tofurnik z mango i limonką

3.8 49 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Spód
  • 150 g płatków owsianych, górskich
    150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 30 g cukru
    30 g ksylitolu
  • 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
  • 40 g masła migdałowego, prażonego
    40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
  • 2 limonki
  • 250 g mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
  • 10 g agaru
  • 400 g tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 80 - 100 g cukru
    80 - 100 g ksylitolu
  • owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 341.7 kcal / 1430.6 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 38.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 9.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...