Tofurnik z mango i limonką

Tofurnik z mango i limonką

3.7 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Spód
  • płatków owsianych, górskich
    150 g
    150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • cukru
    30 g
    30 g ksylitolu
  • oleju kokosowego (patrz wskazówka)
    40 g
  • masła migdałowego, prażonego
    40 g
    40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
  • limonki
    2
  • mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
    250 g
  • agaru
    10 g
  • tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
    400 g
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    300 g
  • cukru
    80 - 100 g
    80 - 100 g ksylitolu
  • owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 341.7 kcal / 1430.6 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 38.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 9.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...