
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
-
150
g płatków owsianych, górskich
lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych -
30
g cukru
lub 30 g ksylitolu - 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40
g masła migdałowego, prażonego
lub 40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
- 2 limonki
- 250 g mleka kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 10 g agaru
- 400 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
80 - 100
g cukru
lub 80 - 100 g ksylitolu - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1430.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2h 30min
Wegański majonez
15 dk
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1u. 55min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6h 55 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 Min