Urządzenia i Akcesoria
Tofurnik z mango i limonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Spód
-
150 g płatków owsianych, błyskawicznych150 g płatków owsianych, górskich
-
30 g ksylitolu30 g cukru
-
40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego40 g masła migdałowego, prażonego
Tofurnik
-
2 limonki
-
250 g mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
-
10 g agaru
-
400 g tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 - 100 g ksylitolu80 - 100 g cukru
-
owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
9.3 mg
Białko
10 g
Kalorie
1430.6 kJ /
341.7 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
38.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1sa 55 dk
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 dk
Brownie fasolowo-daktylowe
2sa
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1sa 20 dk
Sernik z tofu (tofurnik)
4sa 40 dk
Wegański ser
6sa 40 dk
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1sa 15 dk
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3sa 30 dk
Brownie fasolowo-gryczane
1sa
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1sa
Pasztet warzywny z soczewicą
2sa 30 dk
Brownie z czerwonej fasoli
1sa