Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
-
150
g płatków owsianych, górskich
lub 150 g płatków owsianych, błyskawicznych -
30
g cukru
lub 30 g ksylitolu - 40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40
g masła migdałowego, prażonego
lub 40 g masła migdałowego, jasnego
Tofurnik
- 2 limonki
- 250 g mleka kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 10 g agaru
- 400 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
80 - 100
g cukru
lub 80 - 100 g ksylitolu - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1430.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1h
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1sa 55 dk
Wegański majonez
15 Min
Weganella-wegańska mozarella
6h 20min
Wegański ser
6u. 40min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1h 15min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min