
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z soczewicy i purée z bobu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Burgery z soczewicy
-
330 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
320 g wody
-
1 łyżeczkę papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 jajka
Purée z bobu
-
800 g wody
-
500 g bobu, świeżego
-
10 - 15 liści mięty pieprzowej, świeżej
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny
-
70 g mleka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia kotletów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
202 kcal /
846 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
24.9 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska