Burgery z soczewicy i purée z bobu

Burgery z soczewicy i purée z bobu

4.4 69 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

Burgery z soczewicy
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    330 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 - 15 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    320 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczkę
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • jajka
    2
Purée z bobu
  • wody
    800 g
  • bobu, świeżego
    500 g
    500 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • mięty pieprzowej, świeżej
    10 - 15 liści
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • soku z cytryny
    1 łyżka
  • mleka
    70 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • pieprzu cayenne, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • olej rzepakowy do smażenia kotletów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 202 kcal / 846 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...