
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z soczewicy i purée z bobu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Burgery z soczewicy
-
czerwonej soczewicy, suszonej330 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody320 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczkę
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
jajka2
Purée z bobu
-
wody800 g
-
bobu, świeżego500 g
-
mięty pieprzowej, świeżej10 - 15 liści
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
soku z cytryny1 łyżka
-
mleka70 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego2 - 3 szczypty
-
olej rzepakowy do smażenia kotletów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
202 kcal /
846 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
24.9 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska