![Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku) Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/096b928e-1e46-4d87-b54d-065f50a61668/Derivates/d382680b-90dd-45ef-88fc-613a57055ab3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
- 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
- 90 - 100 g pasty miso
- 20 g mirinu
- 15 g cukru
- 20 g sake
- 160 g wody
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2hod. 10min
Bakłażany bhurta
30 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Kimchi
49hod. 40min
Wegetariańskie chop suey
1h 5 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 Min
Peruwiańskie quinotto
35min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Zupa miso z warzywami
30 Min