Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
olej do natłuszczenia przystawki Varoma
-
2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
-
90 - 100 g pasty miso
-
20 g mirinu
-
15 g cukru
-
20 g sake
-
160 g wody
-
1 łyżeczka ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Ciasto wonton
50 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Zupa miso
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min