Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
olej do natłuszczenia przystawki Varoma
-
2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
-
90 - 100 g pasty miso
-
20 g mirinu
-
15 g cukru
-
20 g sake
-
160 g wody
-
1 łyżeczka ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawior z bakłażana
50 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Bakłażany bhurta
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Zupa miso z warzywami
30 min