
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
- 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
- 90 - 100 g pasty miso
- 20 g mirinu
- 15 g cukru
- 20 g sake
- 160 g wody
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Zupa miso z warzywami
30 Min
Curry z warzywami
1h 25min
Zupa Tom-Kha Gai z krewetkami
40 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Zupa miso
45 Min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5 Std. 15 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min