Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
- 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
- 90 - 100 g pasty miso
- 20 g mirinu
- 15 g cukru
- 20 g sake
- 160 g wody
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Bakłażany bhurta
30 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Paneer
4h 5 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 Std. 5 Min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1h 15 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Ryż kaszmirski
30 min
Zupa miso
45 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Zupa miso z warzywami
30 min