Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
260 - 280 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego w 1 cm plastry
-
180 - 200 g czerwonego buraka pokrojonego w 1 cm plastry
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
220 g mąki pszennej
-
3 łyżki wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 - 70 g cukru
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
ser kozi (opcjonalnie) pokruszony, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.1 g
Kalorie
1094.3 kJ /
261.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min