Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 260 - 280 g batata, pokrojonego w 1 cm plastry
- 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm plastry
- 180 - 200 g czerwonego buraka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 110 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 220 g mąki pszennej
- 3 łyżki wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 60 - 70 g cukru
- 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ser kozi, pokruszony, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1094.3 kJ / 261.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z tofu i szpinakiem
1 godz. 50 min
Tarta z dynią
1h 40 min.
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min.
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1u. 35min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1h 30 min.
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min.
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h