
Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
260 - 280 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego w 1 cm plastry
-
180 - 200 g czerwonego buraka pokrojonego w 1 cm plastry
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
220 g mąki pszennej
-
3 łyżki wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 - 70 g cukru
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
ser kozi (opcjonalnie) pokruszony, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
261.4 kcal /
1094.3 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska