
Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry180 g
-
batata pokrojonego w 1 cm plastry260 - 280 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
czerwonego buraka pokrojonego w 1 cm plastry180 - 200 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki110 g
-
mąki pszennej220 g
-
wody3 łyżki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
cukru60 - 70 g
-
tymianku, świeżego1 - 2 gałązki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
ser kozi (opcjonalnie) pokruszony, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
261.4 kcal /
1094.3 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska