Urządzenia i Akcesoria
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
670 g wody
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej typ 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
110 g oliwy z oliwek
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
2 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
120 - 150 g różyczek brokułu podzielonych na 0,5-1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
783.8 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1889.7 kJ /
451.3 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
61.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Seitan
1 godz. 45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Wegański sos boloński
40 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Quiche z tofu i szpinakiem
1 godz. 50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min