Gnocchi buraczane
TM6 TM5

Gnocchi buraczane

3.8 ( 53 oceny )

Składniki

  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych do posypania
  • 150 g czerwonych buraków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
  • 500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g bułki tartej
  • 170 g mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
  • 1 żółtko
  • 3 łyżeczki soli
  • woda do gotowania
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
758.9 kcal / 3175.1 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
100.4 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
3041.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy