
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi buraczane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych do posypania
-
150 g czerwonych buraków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
-
500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g bułki tartej
-
170 g mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
-
1 żółtko
-
3 łyżeczki soli
-
woda do gotowania
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
758.9 kcal /
3175.1 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
100.4 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
3041.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska