
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych
- 450 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych w ósemki
- 150 g czerwonych buraków, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych w ósemki
- 165 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i 0,5 łyżki do zagęszczenia sosu
- 1 jajko
- 3 łyżeczki soli
- woda, do ugotowania gnocchi
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 150 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2285 kJ / 546 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z burakami i balsamico
40min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 Std. 10 Min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 Std. 35 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 Std. 20 Min
Hummus z dyni
1h
Placuszki wege z ciecierzycy
30min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 Std. 10 Min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1 Std. 40 Min