Gnocchi buraczane

Gnocchi buraczane

3.8 55 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych do posypania
    20 g
  • czerwonych buraków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
    150 g
  • ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • bułki tartej
    80 g
  • mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
    170 g
  • żółtko
    1
  • soli
    3 łyżeczki
  • woda do gotowania
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    120 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 758.9 kcal / 3175.1 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 100.4 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 3041.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...