Gnocchi buraczane
TM5 TM6

Gnocchi buraczane

3.8 (46 ocen)

Składniki

  • 1 - 2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych
  • 450 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych w ósemki
  • 150 g czerwonych buraków, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych w ósemki
  • 165 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i 0,5 łyżki do zagęszczenia sosu
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki soli
  • woda, do ugotowania gnocchi
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 150 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2285 kJ / 546 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
65.7 g
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy