Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych, do posypania
- 150 g czerwonych buraków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej
- 170 g mąki pszennej, plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
- 1 żółtko
- 3 łyżeczki soli
- woda, do gotowania
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3175.1 kJ / 758.9 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 100.4 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 3041.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappellacci z dynią
2h
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Tarta prowansalska
1h 15 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min