Gnocchi buraczane
TM6 TM5

Gnocchi buraczane

3.8 (51 ocen)

Składniki

  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych, do posypania
  • 150 g czerwonych buraków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g bułki tartej
  • 170 g mąki pszennej, plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
  • 1 żółtko
  • 3 łyżeczki soli
  • woda, do gotowania
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3175.1 kJ / 758.9 kcal
Białko
24.6 g
Węglowodany
100.4 g
Tłuszcz
29.1 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Błonnik
8.3 g
Sód
3041.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy