
Wersje kompatybilne
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta z suszonych pomidorów
- 100 g pomidorów, suszonych, w oleju odsączonych z zalewy
- 1 ząbek czosnku
- 10 - 15 g liści bazylii, świeżych
- 500 g sera ricotta
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
Gofry jaglane bezglutenowe
- 250 g kaszy jaglanej
- 70 g skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 5 jajek
- 70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
- 100 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 270 kcal / 1132 kJ
- Białko
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Błonnik
- 1.4 g