Urządzenia i Akcesoria
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
Pasta z suszonych pomidorów
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 ząbek czosnku
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
500 g sera ricotta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Gofry jaglane bezglutenowe
-
250 g kaszy jaglanej
-
70 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
5 jajek
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
80 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
-
100 g rukoli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.3 g
Kalorie
1132 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 godz. 35 min
Gofry owsiane
45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min