Pomidorowe brownie
TM6 TM5

Pomidorowe brownie

3.9 (50 ocen)

Składniki

  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 400 g pomidorów, z puszki, całych
    lub 400 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 4 jajka
  • 100 g ksylitolu
  • 50 g oleju kokosowego
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 250 g mąki pszennej, typ 550
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1007.6 kJ / 240.7 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
38.8 g
Tłuszcz
9.4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
134.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy