
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
400
g pomidorów, z puszki, całych
lub 400 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki - 4 jajka
- 100 g ksylitolu
- 50 g oleju kokosowego
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 250 g mąki pszennej, typ 550
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta chili, mielonego
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1007.6 kJ / 240.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.