Pomidorowe brownie

Pomidorowe brownie

3.9 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
  • 400 g pomidorów, z puszki całych
    400 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 4 jajka
  • 100 g ksylitolu
  • 50 g oleju kokosowego
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 250 g mąki pszennej typ 550
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240.7 kcal / 1007.6 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 134.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...