Pomidorowe brownie

Pomidorowe brownie

3.9 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
    10 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
    100 g
  • pomidorów, z puszki całych
    400 g
    400 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • jajka
    4
  • ksylitolu
    100 g
  • oleju kokosowego
    50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • mąki pszennej typ 550
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    1 szczypta
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240.7 kcal / 1007.6 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 134.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...