Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g marchewki, obranej, pokrojonej w 3 cm słupki
- 1 ząbek czosnku
- 1 - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 400 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3684.4 kJ / 880 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 175 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z oliwek
5min
Hummus z buraka
1h
Pasta z pieczonego bakłażana
1u. 50min
Pasta z topinamburu
35 min
Bakłażany bhurta
30 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta z bakłażana
55 min