Pasta z pieczonej marchewki z kuminem

Pasta z pieczonej marchewki z kuminem

4.0 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1000 g

Składniki

  • 1000 g marchewki pokrojonej w 3 cm słupki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 puszka fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 280 g)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 134.4 kcal / 562.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 305 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...