Wersje kompatybilne
Sałatka ziemniaczana z sosem z awokado (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 4 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
- 6 łyżek kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
- 1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (80 g), odsączonego z zalewy, podzielonego na kawałki
Sos z awokado
- ½ awokado (ok. 100 g), dojrzałego, bardzo miękkiego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 liść sałaty masłowej, porwany, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 700 kJ / 167.2 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Forszmak klasyczny
1h 35min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30 min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15min
Sałatka makaronowa z salami
35min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 Min