Spaghetti z sosem szparagowym
TM6 TM5

Spaghetti z sosem szparagowym

4.1 (200 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 500 g zielonych szparagów, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 gałązek oregano, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1854.8 kJ / 443 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy