
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
wody1200 g
-
zielonych szparagów pokrojonych na 4 cm kawałki500 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti320 g
-
soli1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieprzu, świeżo mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
443 kcal /
1854.8 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z kurkami
35min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Makaron z papryką i kozim serem
20min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Risotto szparagowe
20min