Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Verde
- 4 garlic cloves
- 5 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 25 g fresh parsley, tough stems removed
- 25 g fresh basil, tough stems removed
- 50 g pickled baby capers, drained
- 40 g extra virgin olive oil
Salmon and Assembly
- 500 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g new potatoes, quartered
- 4 fresh salmon fillets (approx. 120 g each)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 200 g mangetout
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 483 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 Min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 Min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 Min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 Min
Superfood Salmon Salad
1 Std. 5 Min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 min
Cod with citrus butter
50 Min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.