Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Verde
- 4 garlic cloves
- 5 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 25 g fresh parsley, tough stems removed
- 25 g fresh basil, tough stems removed
- 50 g pickled baby capers, drained
- 40 g extra virgin olive oil
Salmon and Assembly
- 500 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g new potatoes, quartered
- 4 fresh salmon fillets (approx. 120 g each)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 200 g mangetout
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 483 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 min
Cod with Citrus Butter; Warm Chocolate Chip Muffins
Brak ocen
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Thai Steamed Trout Parcels
35 min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min