
Wersje kompatybilne
Salmon and Sweet Potato Fish Cakes with Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fishcakes
- 200 g brown bread torn in pieces
- 650 g sweet potatoes peeled, diced (2 cm)
- 1000 g water
- 4 fresh salmon fillets boneless (approx. 120 g each, see tip)
- 1 lemon thin peelings of skin and 20 g juice
- 1 tsp coriander seeds
- 5 g fresh coriander leaves
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Tahini and Lemon Dressing
- 1 garlic clove
- 5 g fresh coriander leaves
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 50 g tahini
- 50 g water
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Serving
- 500 g water
- 500 - 600 g mixed vegetables seasonal (see tip)
- vegetable oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 713 kcal / 2984 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 690 mg